Hillclimb Banner

Eagles MC, Ramblers och Gotland -04image image image image

Eagles MC 9-10/7 -04

Jag och Spaaken hade snackat hela våren om att åka till till Eagles
årliga fest. Förra året fyllde dom 35 år och vi åkte dit i ösregn med visst manfall (nån skrek MUS i Gefle och vände). I år lovade SMHI regn. Ordentligt.
Fredag morgon ändrade sig Pererik lite och sa att det kunde bli bättre norrut men regn i Stockholm lördag. Dags att rymma fältet fredag.
Vi, jag Anna och Spaaken skulle åka en bit med Några från grannklubben Tumba Twins som skulle till Baldersnäs MC:s jubileum. Men då jag kom ned på klubben på Em. så hade dom fått bråttom iväg. Varför hade ni så bråttom Peder o Kobbe? Ni skulle ju inte så långt men man måste ju mecka efter vägen såklart. Spaaken som inte ville mecka Roadside stod och svetsade om sitt avgassystem när jag kom. Vi kommer väl iväg 19:30 i finväre. Det vilar en förbannelse över Gävle. Ni minns att Tompas Belt delade sig förra året när vi åkte till Rubbish? Nu lyste Spaakens bakre bromsskiva upp landskapet som en solnedgång. (bananok). Lätt fixat!
Släpper ut lite bromsvätska och låter allt svalna. Funkar perfekt men fan vad kallt det börjar bli! Vi stannar och värmer oss på en belysning till en staty. Pån igen med rykande handskar. I Svenstavik stannar vi och tankar en sista gång och tycker att det har blitt varmare. En termometer på väggen visar +5C. Det känns ljummet.
04:00 Järpen: Wellcome Bikers står det. åker bara rakt in och parkerar utanför garaget. (det är inte så långt till svetsen där) Det första vi ser eller hör är Bor och Rune och Einar fra Dirty Dudes. Dom är på väg till festen i Bollnäs, men har inte kommit längre pga. meckande i starten. Springer ned och till växlingskontoret in i baren som är knökfull skriker SPRIIIIT!!! till bartendern får en virre å en öl som kastas in resp. skakas ned i strupen.
Trodde aldrig att en varm rökig bar kunde va så attraktiv. Vill ni ha nåt? hör vi en röst.. öl? Sprit? En varm dusch kanske? Lova att hångla i duschen! Det är Johan med Eagles enda Paaanhead. Tack för den Johan. Det var den bästa duschen någonsin. Jodå, vi hånglade Johan. Träffar en lirare som har en cool nuckla. Helt original förutom packväskorna. KM hastighetsmätare! Berättar mycket och gärna. Vare -46 eller -47?
Lördag. Strålande sol i Järpen +20C. översvämning i södra Sverige. Kollar in Johans första trajjachopper som en son till en i klubben recyclat (Coolt.)medan Spaaken svetsar. Klart! Dags för dagens första oolut.
Nere på byn får vi i oss en mängd öl som påspädning. Eagles buss går med skytteltrafik emellan. Det är marknad i byn vi kollar lite tills suget kommer. Maat o ööl! Tillbaka till klubben. Uffe, som vann -02, och Håkan dyker upp. Falken och Kim med familj likaså. Vi blir rekommenderade den grillade laxen som smakar himmelskt. Bra kock! Ymmel-ymmel.
Jag rockar som vanligt loss med brudarna tills jag blir räddad av Anna. Dags att sova.
Jag vaknar av ett glatt smattrande på tältduken. Ok, vi kommer att bli våta. Frukost och hej till alla. På med regntöjet och ner mot åsarna där Vildmarkshotellet väntar. Hoppas ryggen är bättre Micke. Uffe och Håkan kommer ifatt oss. Det hade regnat rör och bilarna hade stannat på vägen. Vi slapp det. Vi mekar lite tändning innan vi fortsätter. Spaaken ska till Stockholm medan vi ska till Ludvika eller Nyfors närmare bestämt där Anso och Stefan har landsställe till vilket vi är inbjudna att stanna ett par dagar. Vi slår följe med Spaaken till Sandviken där vi låter honom fortsätta ensam medan vi viker av mot dalarna och en väntande middag.
älgfile det ni! Vi känner oss som kungar. Stefan som är gammal biker har tillsammans med Anso renoverat torpet kanonfint. Vilket ställe!
Tisdag morgon: Kram och tack. Mot Stockholm! På klubben möts vi åter igen av Bor, Einar, Rune och Linda. Dom gör Stan medan vi går på konsert på Cirkus. Patti Smith.
Onsdag. Jag håmtar chopper hos Ove och Rune beståmmer sig för att emigrera till Sverige!
Tohundre og treddve i axelavstand. Nei, det går slett ikke i Norge.

Ramblers.
Norrmånnen ska till Ramblers i Mora. Olle Jag och Anna beståmmer oss för att sluta upp.
Vi drar på lördag morgon 17/7. Men vad?? Olle tar sin racetrajja för utvårdering på lite långre tur. Ingen risk att vi somnar på vägen alltså. Vätskekontroll hos Galtholmen i Avesta. Med körkorten i behåll når vi Mora men inte en skylt som talar om vart vi ska ta vägen till festen. Vi stannar vid en mack för att reka och vilka tror ni ligger där i solen håglösa på väg hem?! Jodå. Norrmännen. DetskiterväljagiRune och co har fått nokk. Vi får senare höra att dom festat hårt sedan dom kom på onsdagen.Framme på festen träffar vi delsboTord igen.och Sören från Tramps. Våra Vänner från Eagles är där. Lär oss dialekt. Tyngle=Måne Svenskofäl=Männskospår. Tack för en bra fest.

Gotland
Sedan drog vi till Gotland på en solorepa. Tog en öl i baren hos Suss på Graceland .Träffade semestrande Vettar som slagit läger 8 km utanför Visby och även Mia o Conny, våra kampande vänner från Tumba.

Väl hemma drog vi och kollade på Powers HotRod reunion nostalgirace på Malmby flygfält utanför Strängnäs med Spaaken, Björne, Håkan och Groten med flera…många hästkrafter var'e'.

//Danne

image image image image