Hillclimb Banner

Tompas Reseminneimage

Tompas reseminne genom Olles minne.

Tompa kunde inte åka till Dudes pga förhinder.
Så här kommer lite minne från Olle.
Åkte till Dudes på fredagen från Östersund. Sent på natten åkte jag vidare till Rubbish för att titta till vår Hillclimbhoj. Den hade fått lifta med dom från Mjölner. Tack för det Den behövde dock lite omvårdnad för att bli raceklar. Pasi, Andy, Uffe och Ammis slöt upp vid ettiden. Vad gott det skulle bli med lite kaffe och Baileys! Men tji fick jag!
Det finns ingen Baileys i Norge... Nästa gång får jag väl ta med en egen Ha Ha.

Sov till åttatiden. Frulle med grabbarna.
Lastade hojarna på släp för färd mot backen. Dom sa att det var alkokoll på E6an så Ammis fick köra den biten. En pärs enligt henne. Stor bil jämfört med den ryggsäck till bil hon normalt kör. Framme vid acken är det Pasis tur att få stora skälvan. Det var första gången han var på Dirty Dudes och alltså första gången han ska köra Hillclimb. Backen var bra, ca 100 meter lång med två rejäla gropar de första 40 metrarna. Rune är stressad, allt är inte riktigt klart inför start. Han springer runt och fixar.

Förarmöte 12.00.
45 anmälda ekipage. (Det tror jag är rekord)

Pasi får nr 28. Bernt får nr 27.
Och Helge Dirty, den nya piloten för Riggen
(Kul!) får nr 29. Vi är samlade. Rune startar trumpeten en gång och stänger sen av. Sen vill den inte starta mer den dagen.. Synd Rune!
Hoppas att den fungerar på Rubbish.
14.00 är tävlingen igång. 2 åkare hinner starta, den tredje slänger hojen upp på staketet där matarkabeln till granen hänger. Kabeln går naturligtvis av och proppen går. Sen var det manuell tidtagning resten av tävlingen.

Det var en bra tävling.
Var lite (ganska mycket) sugen på att köra själv..
Bara 5 kom hela backen upp. Det är hillclimb!
Synd på vädret bara, annars var allt helt OK. Kimmo vann igen. Han är het, men även solen har fläckar.
- Så kom igen nu grabbar! Sigmund kom 2a. Jocke kom 3a med en Harley. Det ni! Han tar dom nästa gång (hoppas jag)!
Jocke fick även pris för ett kast med sin sportster.
Show ska de va oxå!
Ola från Galtholmen kom inte till Dudes i år. Hörde nåt om att turbosportstern skulle bänkas innan han tävlade med den. Hoppas du får sprutt på hojen till Rubbish!
Pasi kom 32a. Relativt bra för att vara första gången och benskak! Prova själva så får ni se vilka dårar det är som håller på med denna sporten. Jag skulle aldrig ställa upp på detta !?! Dirty från Riggen kom 34a. Bra gjort även han för att vara första gången.
Rune från Dirty Dudes kom på 45e plats eftersom han inte fick igång hojen. Hade den startat hade han säkert vunnit hela skiten!

Inga skador denna gång (vad jag såg i alla fall).
Prisutdelning kl 22.00. Hälften av förarna hade åkt hem. Tråkigt tycker jag, för efter prisutdelningen är det ju banketten och där har man chansen att vinna igen!
Åkte tillbaka till Östersund 23.00 för vidare färd mot Stockholm.
Tack för oss och tack för ett bra Hillclimb!
Olle.


Okey!
Nu e säsongen igång. 22/5 Mjölner först ut i årets nordic cup.
Det började redan på onsdagsnatten komma lite folk till oss. Rubbish & Hillraceteam dök upp tidigt å de e ju aldrig fel att dela en malt med kamrater.

Fredagen var ja å tjejen ute tjuvkika på backen & den såg väl ut, Två plattåer plus en grävd grop 40m upp.
Totalt var backen 80m.

Kul var träffa sin namne Tomas "Stensättarn" som tyckte ja skulle uppmana alla yngre förmågor att börja med hillclimbing. Även om vi nu har ett par riktigt duktiga småttingar behövs fler.
Men Tomas du får väl introducera dom i whiskyns värld eller närmare bestämt Jack Daniels.
Vi behöver ju ungdomar med stake i, å Jack Daniels ger ju ben i .... ja just de, Får kolla med Maja.
Kul ändå med tanke på att Jack själv blev av med benet å senare även livet, efter det han försökt sparka upp kassaskåpet.

Tomas var förövrigt jäkligt lugn, han har ju som bekant hållt upp ett år & banan & huummm tiden är förbi.

Tävlingsdag!
Starten drog igång ca. 12.00 när Classe tryckte på knappen.
28 tävlande skulle försöka ta sig upp till toppen.
Det var 8 st. som klarade av det.
Nu skulle ja vilja påstå att även våran egen Olle var där, de var på det berömda hårstråt att han bröt tidtagningen.
Ja ja Olle körde! Pasi vår nya aspirant hade nämligen lyckats lägga cykeln över sig, knäet mådde inte så bra av det.
Han har själv lovat bli frisk till Dirty Dudes 5/6 så Olle kan få titta på istället.

Bästa tid i första åket stod Kimmo för - 12.03.
Okey flying finn tar tillbaks småttingar åtminstonde i backen. En som gav publiken valuta för pengarna, Bernt Rubbish mc körde på 22.48 man ska inte ge sig.

Nån som va jäkla nöjd var Sigmund, det var första gången han tog sig upp på mjölner. Han å managen skruva nog ordentligt för det gick även i andra & i finalen grattis en 7 plats vart de.

Stort grattis till Atle Hillraceteam som körde första repan på 16.28 å 56m i andra, detta räckte till final 10 plats där å bäst i hillraceteam.

Stensättarn körde en spikrak repa upp till toppen tyvärr var tiden "bara" fjärde bästa, 14.84. Men han kan verkligen få det att se enkelt ut med sina snygga åk. & så var det där med bananerna han klev av vid 53m. i andra åket å var fortfarande kontaktbar i depån ha ha. 8 plats i final å hur lugn som helst.

En annan som gjorde kanon repor var Johan Team hilclimbing 14.00 & 13.53. Han jaga kimmo in i det sista åsso i finalen vart det stopp på 55m. jag led med dig, Johan, men snart e det dax igen.

Team Isacsons Bengan var uppe redan kl: 3 på natten, brumma runt i huset så jävla laddad å nervös.
Träffa honom i depån flera gånger å han frågade mig senare på kvällen -värför ja inte var där?

Nån som där imot inte hade laddat var Peter Isacson Mjölner mc. Hans eldrivna maskin tog sig 52m. första åket, sen hann han bara ladda upp så han tog sig 46m. Ha ha hi hi Peter släng den där nyinköpta ljuddämparn i sjön- det ska låta motorcykel! Åsso Peter farsans team före igen även om nu Bengan tagit efter dig med att börja köra natten innan.

Några gjorde en del riktigt snygga saker eller var det nu var i backen. Harald Hercules mc kom 66m. sen drar cykeln ut i perforin med Harald hängande i styret va fan släpp taget.
Det visade sig att snöret till dödar knappen linda in sig istyret inte bra, men som tur var hände inget & det såg jävla roligt ut. Harald hade lyckats bli pappa sen sist grattis.

Peder Galtholmens mc lyckades med en sån klockren volt vid 50m. Sen bar de ner å ut i säkerhets zonen. Han blev kvar där av nån anledning men fick bråttom där ifrån.

Efter honom starta nämligen Mojt Dirty Dudes mc.
Å han ladda så inåt H........
Vet inte om han tänkte hoppa över den urgrävda gropen.
Det vart en riktig flygtur han var ett antal meter ovanför Peder för att sen landa på 43m.
Allt gick bra med Mojt han var lite orolig bara för om spriten på banketten skulle svida, han bet hål i läppen.

Ola Galtholmen mc då? Hans hoj med en snyggt ditsatt turbo ny för i år tog honom upp till gropen. Sen då?
Vet ej men som en sann galt stod han där å böka.
-Mycke roligt e de!

Våran egen cykel med Olle bakom styret stannade på 41m i andra åket 13 plats blev resultatet. Men Olle som skulle stått bredvid var nog rätt nöjd ändå.

För att åter gå till där vi börja Kimmo å åter Kimmo " flying finn" du flög verkligen igenom den här tävlingen.
GRATTIS till första platsen e de dom bortblåsta 20 kilona eller?

Mjölner mc lyckades kanon med tävlingen de bara flöt på.

Senare vart sedvalig bankett å pris utdelning på klubben åsso party. Självklart var ja med på banketten tyvärr saknades en del långväga team men vi som var där hade skoj.
Senare fick Kimmo gå upp å mottaga 1 priset kanon grattis igen.

Hydet mc tackar Mjölner mc för kalas dag å kväll. Gott folk mycket roligt händer det kan bara rekomendera er att komma till nästa hillclimb 5/6 Dirty Dudes. Skoj på hoj de e livet. Tompa / Hydet mc

Hallo folket!
Våren e här å de mullrar gott på vägarna. Själv har ja ej kommit dit hän ännu, men om en vecka, då J...
Mjällpottan har man prövat i allafall, jajamänsan även om det nu var två skidor fram & en satans stor felvänd belt under.
Den 2 april kl: 11.00 träffades 6st. från klubben + vår vän tisse på centralen, för avfärd mot Järpen.
Vi var på väg mot Eagles mc´s trakter. Två låder pilsner, whisky + resturangvagn ja ni förstår själva att resan upp var helt okey.
Å även på denna resa stötte vi ihop med en wannabe. e det inte lattjo ( öh ni e hojåkare va? Vad får man ge för harley xxxxx 00a. aha! Ja har en i Gb som jag får för 50 bla bla).
Skitsamma men ändå var kommer dom i från.

Strax efter 18 var vi framme & formen mossa mossa ej megasen utan igasen. Andy å jag vann de räjset tror ja. In på lokala pizzan EN STOR STARK + pizza , sen börja huvudet kännas tungt.
Lite Eagles folk dök upp, stack sen mot skansvillan.
Tobbe vart de en stor buckla? ha ha.
Dom som var pigga umgicks en bra bit in på natten, själv släpa ja mig upp till deras sköna soffa. - Så fredagskvällen & natten finns de ej så mycket minne av. Förutom att ja vakna fram åt småtimmarna av att danne & andy kollar naturfilm. Oj oj bara vända på sig å somna om.

Upp med tuppen eller snarare före honom, trampa omkring till 08.30 då eagles bussen tog oss till hyrda skotrar i Åre.
Där mötte Micke & Glenn upp oss sju sen bar det iväg upp på fjället. En bit upp över stod Kurtis, Ecke & Janne å vänta.
Som vanligt ( 4e året) vart de en kanondag med många mil, god mat ( middle of no where ) + pilsner stopp ( haffa en mellis okey ).

Omkring 17.00 var tebax bra mör i kroppen. Av med overall å hoppa in i taxi, nu var vi på väg till Contenital för bärs, bastu, utomhus bubbel.
Kan man ha det bättre, kall öl varm utomhus pool.

Efter de här var dom flesta rätt mosiga. Men men in i klubb bussen mot Åre torg & puben. Där vart kalas mat åsso lite mer alkohol. Nu börja skorpan gäspa mycke så mot skansvillan för barhäng.

Flera av oss fick för mycket fjäll luft så de vart raka vägen till bingen. Själv hade ja å John blund möte dan innan.

Vi var väl ett gäng tappra som höll ut till fram åt 6 på morgonen. E de då man kan säga till morsan, lugn ja gick å la mig tidigt.

Självklart var Micke ( kung i baren ) med hela vägen.

Tåget gick sen hem vid 10 tiden uah. Ja just de! Söndagsmorgon. Hur som, resan hem är alltid tråkigare man e ju lite sliten. Även om det nu fanns dom som fortsatte även här. Spaak var en av dom, han sprätta upp en efter en sen kom kommentaren, Eeh lite sprit så man blir pigg skulle sitta fint.

Han var förövrigt den som vet att ( svårt är att skita i meter djup snö ) man får kämpa bra mycket när kör fast skotern. Med snö upp till midjan 2 gånger, Janne nästa år blir det nybörjar turen.

En jävligt trevlig helg hade vi. STORT TACK EAGLES MC!!! Micke, Janne, kurtis, glenn o.s.v TACK FRÅN HYDET syns snart. Eagles mc har en kanon träff i mitten av juli åk ditt. Folket nu drar de igång 22/5 Ullna hillclimb vi syns hoppas ja.
Tompa /

image